Előadás

Előadás
Szánj az olvasásra 5 percet!

Még tíz perc. Na jó, akkor most már betolom a pár slukk jägert. Slöpp, slöpp. Szét is árad bennem. Tapasztalat, hogy kell, mert éppen ellazít, de nem csípek be – mondom a barátomnak. Gyerünk, haladjunk, oda kell érnem. Időben.

Belépek a terembe, előre baktatok, leülök egy székre. Nyakamban dobog a szívem. Hihetelen, végülis csak 48-szor adtam már elő. Miért? Mindjárt befejezi az előadó. Sokan vannak, a francba. Mégis minek jönnek ide ennyien? Ennek inkább örülnöd kellene. Nagy levegő, lassan kifúúúj. Mégegyszer. Jó vagy, ügyes vagy, jól kommunikálsz, szépen beszélsz, erős vagy. Előkapom gyorsan az udvaroncot, néhány tapp, na jó, még egyet. Mély levegő, kifúúúj. Ez az istenverte remegés, mennyire utálom. Soha többé nem vállalok előadást! Szólítanak. Felpattanok.

Hol van a peresenter? OK, melyik a lapozás és a lézer? Ez is megvan, kint van az első slide. Egy gyors korty víz. Intenek, elindul az óra. Pörögj, mert nincs idő. Elkezdek beszélni. Húzd ki magad! Toljad… Már megint remeg a hangom, a fenébe. Lassíts faszi, lassíts, túl gyorsan beszélsz. Már megint a slide-od bámulod. Fel a fejjel, és nézz körbe! Egyesével, mindenkinek a szemébe. Már, aki rád néz. Ez a csákó milyen unott pofával bámul. Nézz mélyen a szemébe! Hol is tartok? OK, legalább tízszer elmondtam otthon és itt mindig megakadok. Megvan, eszembe jutott! Huhh. Jó vagy, gyerünk! Ne táncolj már! Le kellene szegezni a lábaim. Na, de most jön a kedvenc diám. Remélem nevetni fognak. Csak néhány kuncogás. Kár, pedig vicces. Na mindegy. Tök jó, már nem vibrál a hangom. Most tarts egy kis szünetet. 3…2…1 Már csak két perc? Na neee, csak beleférek. Aaa, jön a fotós. De imádom, mikor a pofámba fotózol. Wow, hogy belelendültem. Mondjuk ezt a részt nagyon szeretem. Nyugi, nyugi, lassabban, ne hadarj. Hopp, az a csaj jegyzetel, van értelme az egésznek! De király ez az animgif. Mennyit pöcsöltem a diákkal, nem vagyok normális. Hehe. Emeld fel a hangod egy pillanatra. Amúgy miről is beszélek? Ja igen, gyere vissza, gyere vissza. Tekints körbe! A szemekbe. Húzd ki magad! Hoppá, már itt is a vége. Ne feledd a CTA-t! Köszönöm. Huhhhhhhhhh.

Taps. Egész jó volt. Gratulációk. Mikor lesz a következő?

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!