Udvaronc vs tehetetlenség

Udvaronc vs tehetetlenség
Szánj az olvasásra 5 percet!

Miért van az, ha a sikereidről mersz beszélni, akkor nyomban ellened fordulnak, ócsárolnak? Miért van az, ha a tudásod megosztod másokkal, aminek megszerzésével sok időt töltöttél és nyomban a hibákat keresik a mondandódban és leszólnak? Nem kritizálnak, nem vitatkoznak, ami esetleg építő lehetne. Harapnak, karmolnak, támadnak.

Tehetetlen emberek

Miért? Félnek a változástól. Félnek attól, hogy bebizonyosodik, a befektetett energia és a hit tényleg csodákra képes. Félnek elismerni, hogy nekik is megvan minden lehetőségük és saját maguk irányíthatják a sorsukat. Miért? Mert akkor vége a kényelemnek, mert akkor dolgozni kell, mert akkor el kell fogadni a folyamatos változást.

Nem szeretsz bejárni a munkahelyedre? Várod a pénteket, utálod a hétfőt? Akkor miért nem változtatsz? Miért ülsz ott, ahol. Neked sem jó, a munkatársaidnak sem jó, az ügyfeleknek sem jó, senkinek sem jó. Miért nem vágsz bele valami másba? Csinálj olyat, ami a kedvedre volna. Azt fogod jól csinálni, semmi mást.

Félelem

Félsz belevágni, ugye? Félsz felvállalni az álmaid és nekilendülni? Tudom. Megértem. Én is. Mindenki. Így vagyunk drótozva.

Szégyen

Tudod mitől félsz? A szégyentől! Félsz attól, hogy nem sikerül, félsz attól, hogy kinevetnek. Igen, hogy kinevetnek. Szégyenben maradsz mások előtt, mert elrontottad, hibáztál.

Tudod mit? Elegem lett a tehetetlenségből, a tehetetlen emberek látványából, amint „úgy se” felkiáltással nem tesznek semmit, ahogy mindig másra haragszanak.

Változtassunk ezen közösen!

Önbizalom

Egyetlen fegyver létezik a változás elleni félelemmel szemben, ez pedig az önbizalom.
Ö-N-B-I-Z-A-L-O-M

Úgy gondolj rá, mint egy izomra. Folyamatosan edzeni kell és egyre erősebb leszel. A félelem sosem fog elmúlni, viszont az önbizalmad fokozatosan nőni fog és képes leszel legyőzni a félelmed és akkor lehetsz majd boldog, akkor érhetsz el gyakorlatilag bármit.

Régen volt egy olyan foglalkozás, melyet úgy hívtak, udvaronc (a fejedelmi vagy főúri udvarban élő személy, akinek a teendője, hogy urának bókokat mondjon és hízelegjen).

Nagyszerű módja ez az önbizalmad fejlesztéséhez, ezért el is indítottam egy twitter csatornát. Gyere, kövesd és ha úgy érzed, önbizalomra van szükséged, csak tweetelj rá. Írd meg mi vár rád, mihez kell erő. Vizsgázni fogsz, előadást tartasz, felmondasz a munkahelyeden, esetleg interjúra mész, stb.? Tweetelj és az udvaronc megdicsér, hajbókol ;) Hidd el, erőt ad, működik!

Változz, lépj ki a komfort zónádból, fejlődj!

Érted vagyok, dicsérlek, magasztallak téged. Kövess, csiripelj rám, ha szükséged van a támogatásomra!

— Udvaronc (@udvaronc)

Elindítottam egy webes Udvaronc szolgáltatást, használd nap mint nap! Web appként is alkalmazhatod, illetve feltelepíthetsz egy Chrome kiegészítőt is. :)

Küldhetsz Facebook Messengeren keresztül udvaronc dicséreteket barátodnak. Nagy köszönet az fps webügynökségnek!

Balai Zsoltnak (bow) köszönhetően egyszerű mobil app formájában is hasznosíthatod Udvaronc szolgáltatását:

(fejléc kép forrása)

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!