Határidő vs. kreatív tevékenység

Határidő vs. kreatív tevékenység
Szánj az olvasásra 5 percet!

Aki kreatív tevékenységet végez (tervező, szövegíró, grafikus stb.) bizonyára együttérez velem majd, mikor ezeket a sorokat olvassa. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a határidők betartása folyamatosan frusztrál.

Részemről tervezek, folyamatosan tervezek. Mindig jót akarok létrehozni, ami nem csak egy elvárás az ügyfelek részéről, hanem egyben belső késztetésem is, durván maximalista vagyok. Ennek viszont az a következménye, hogy ötlet kell minden tervezéskor. Ki kell használnom a bennem rejlő kreativitást. Sajnos ez az állatfajta olyan, hogy vagy a felszínre tör és lázba hoz, vagy kushad a mélyben és az Istennek se tudom felpiszkálni. A határidők meg csak jönnek, jönnek, frusztrálnak, idegesítenek, be kell tartani. Már megint a perfekcionizmus. Ha meg akarok felelni magamnak és persze az ügyfélnek azzal, hogy betartom az ígéretet, akkor sokszor nem marad más hátra, mint odatenni a jól bevált sablonokra épült megoldásokat, zéró kreativitással. És. Ez. Nem. Jó. Kiadok a kezemből valamit, amit nem szeretek és nem felel meg a saját elvárásaimnak. Borzalmas. Mit csináljak? Hogy csináljam másképp? Te mit csinálsz? Mondj okosságot! PLS

Ez is tipikus. Amikor (mint most) képtelen vagyok arra, hogy tervezzek (mert nincs késztetés, ötlet), akkor minden mást csinálok. Most ezt a szösszenetet írom… Köszönöm, leírtam, megnyugodtam, mehet minden tovább. ;)

Erről van szó. Köszönöm Misi cimborának ezt a videót ;)

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!