Ember First

Ember First
Szánj az olvasásra 5 percet!

Van itt már mobile first, content first, context first, apply first, video first, digital first, minden first. Nekem van még children first is, viszont ha már ennyi förszt van, akkor legyen már ember first is, de úgy hogy az minden más előtt legyen, azaz first ember first.

Hajlamosak vagyunk az emberről megfeledkezni. Ülünk a gépeink, papírjaink előtt és termékeket készítünk, gyártunk, szolgáltatást nyújtunk és elfelejtjük, hogy ezeket embereknek, emberekért csináljuk. Felhasználókról, vevőkről, vásárlókról, előfizetőkről, ügyfelekről beszélünk, ezek a kifejezések szépen elrejtik a mögöttük álló hús-vér embereket.

Minden, amit csinálunk az embernek, embereknek, emberért, emberekért csináljuk. EMBER FIRST!

Ez a sok módszertan, technológia, technika nem önmagáért és pláne nem érted van – nem azért létezik, hogy te lehess a nagy szakértő. Minden az emberért van, az ember megisméréséért, az ember életének könnyebbé, jobbá tételéért. UXes vagy? Az embereket képviseled. Az a dolgod, hogy minden körülmények között emlékeztesd erre a környezeted.

Simon Sinek az alábbi előadásában hogy is mondja?

A vásárlóid 100%-ban emberek,
az ügyfeleid 100%-ban emberek,
az alkalmazottaid 100%-ban emberek.

Nem érdekel milyen jó a terméked,
nem érdekel milyen jó a marketinged,
nem érdekel milyen jó a designod.

Ha nem érted az embereket, nem érted az üzletet.

Az előadás megtekintése kötelező! Mégpedig most azonnal…

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!