CRTQ, egy app

CRTQ, egy app
Szánj az olvasásra 5 percet!

Nem is olyan régen készítettem egy űrlapot, melyet sokan kitöltöttetek, amit ezúton is köszönök (bow). Ha esetleg van olyan élő organizmus, aki még nem tette meg, még mindig szánhat rá 3 percet, megköszönöm. Persze nem is ez a lényeg, hanem az, amit kipróbáltam az űrlappal.

Nevezetesen a bennem felmerült kérdés az volt, vajon hányan fognak szándékosan megbántani véleményükkel (vagy trollkodni), ha úgy teszek fel kérdést:  mi az az egyetlen dolog, amin változtatnál a blog és a Facebook oldallal kapcsolatban? A válasz: nulla, zéró, semmi. Mondhatom, rendkívül hasznos kritikák érkeztek, melyek tényleg építő jelleggel bírnak. Ezzel a módszerrel (forró szék) még egy csapatépítő tréningen találkoztam, ahol mindenki egyenként elmondta a kiválasztott személynek háttal ülve, mi az amit szeret abban, amit csinál és mi az az egyetlen dolog, amin változtatna. Nagyon hatásos volt.

Visszajelzés, kritika

Minden ember vágyik arra, hogy visszajelzéseket kapjon és tudat alatt folyamatosan ellenőrzi is, mit szól a környezete ahhoz, amit tesz (social validation). Sokan mondják: „leszarom mit gondolnak mások”, pedig ez egyáltalán nem igaz (visszajelzés függők vagyunk – korábbi írásom). A lényeg, ahogy Kenneth Blanchard is mondja: „A visszajelzés a bajnokok reggelije”.

Feedback is the breakfast of champions

CRTQ

Mindezt azért írom, mert gondoltam jó lenne egy olyan megoldás, ahol ezt a feedbacket kérni lehet, illetve akár kéretlen kaphatok, mint egyén. Ezen az ötleten dolgoztam és ebben a posztban szabadjára eresztem, hátha valakit, valakiket inspirál.

Alapvetően web és native appok együttesére gondoltam, mely segítségével

  • kérhetek kritikát (critique - CRTQ)
  • adhatok másnak kritikát (még akkor is, ha nem ismerem és úgy is, hogy ezt anonim módon teszem)

Az egyes kritikák eseményekhez köthetők:

  • ki? - ki volt, aki csinált valamit (keresés social csatornákon)
  • mit? - mit tett az egyén (rövid szöveges leírás)
  • mikor? - mikor tette azt (nem kötelező)
  • hol? - hol tette azt (nem kötelező)

Ezeket az eseményeket lehet kritikával illetni:

  • mi tetszett a cselekvésben?
  • mi az az egyetlen dolog, amin változtattál volna?

Nézd meg a wireframe-eket, melyeket összedobtam hozzá. Bal oldalt lehet váltani az egyes view-kat, illetve szabadon megjegyzésekkel láthatod el a felületeket, melyeket szívesen is veszek. ;)

image

Nézd meg a folyamatábrát is hozzá (Draw.io kell hozzá).

Kérlek, oszd meg másokkal is, hátha jelentkezik valaki, hogy szívesen megcsinálja velem, vagy esetleg fogja és a saját csapatával továbbfejleszti, átalakítja, megcsinálja. A lényeg, hogy én szívesen használnám, ha lenne, csak szólj.

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!