Két tipikus mobil app probléma

Két tipikus mobil app probléma
Szánj az olvasásra 5 percet!

Rengeteg mobil appot használok. Már hivatalból is letöltök napi szinten öt-hat alkalmazást és nézelődöm, képben kell lennem. Két nagyon tipikus problémára, hibára szeretném felhívni a figyelmeteket, melyek valamelyikébe rendszerint belefutok. Ha ezzel a bejegyzéssel egyetlen app használhatóságának javulásához tudok hozzájárulni, már megérte.

A példának használt gif animációk valós appok alapján készültek, az írás célja nem az appok szidása, ezért le sem írom a nevüket, nem ez a lényeg. Egyébként is utálom, amikor valaki veres fejjel üvöltözik. :)

Űrlap és virtuális billentyűzet

Talán a leggyakoribb. Jön az űrlap, tappolok a mezőbe, felbukkan a virtuális billentyűzet, ami elfedi a mezőt, ahova írok. (ne hívjatok a mobil számomon, úgysem veszem fel :)

Űrlap és virtuális billentyűzet

A view elhagyása, hogyan lépjek ki, vissza?

Rálépek egy viewra, esetünkben a belépés funkcióra. Be szeretnék jelentkezni, felugrik a virtuális billenytűzet, de jajj elfelejtettem a jelszavam. A billenyűzetet nem tudom eltüntetni (nincs rajta a megfelelő gomb), így a view alján található menüt sem tudom elérni. Nem marad más hátra, mint kinyírni az appot. (persze ez csak iOS)

View elhagyása, kilépés?

Mindkettő egyszerű felhasználói teszteléssel felderíthető, tessenek tesztelni!

Támogasd a blogot te is!

kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!