Két tipikus mobil app probléma

Két tipikus mobil app probléma
Olvasási idő: 0 perc

Rengeteg mobil appot használok. Már hivatalból is letöltök napi szinten öt-hat alkalmazást és nézelődöm, képben kell lennem. Két nagyon tipikus problémára, hibára szeretném felhívni a figyelmeteket, melyek valamelyikébe rendszerint belefutok. Ha ezzel a bejegyzéssel egyetlen app használhatóságának javulásához tudok hozzájárulni, már megérte.

A példának használt gif animációk valós appok alapján készültek, az írás célja nem az appok szidása, ezért le sem írom a nevüket, nem ez a lényeg. Egyébként is utálom, amikor valaki veres fejjel üvöltözik. :)

Űrlap és virtuális billentyűzet

Talán a leggyakoribb. Jön az űrlap, tappolok a mezőbe, felbukkan a virtuális billentyűzet, ami elfedi a mezőt, ahova írok. (ne hívjatok a mobil számomon, úgysem veszem fel :)

Űrlap és virtuális billentyűzet

A view elhagyása, hogyan lépjek ki, vissza?

Rálépek egy viewra, esetünkben a belépés funkcióra. Be szeretnék jelentkezni, felugrik a virtuális billenytűzet, de jajj elfelejtettem a jelszavam. A billenyűzetet nem tudom eltüntetni (nincs rajta a megfelelő gomb), így a view alján található menüt sem tudom elérni. Nem marad más hátra, mint kinyírni az appot. (persze ez csak iOS)

View elhagyása, kilépés?

Mindkettő egyszerű felhasználói teszteléssel felderíthető, tessenek tesztelni!


kolboid's Picture

kolboid

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. A szülei Kolozsi Istvánnak nevezték el. Legfőképpen digitális tanácsadással foglalkozik.

Visszajelzésfüggő vagyok. Segíts!