2014.09.08.

fps-blog:

image

Megvan a brief! Gyerünk, rántsunk össze gyorsan egy pettinget (aka meeting), üljön be a csapat és mehet az ötletelés ezerrel. Időpont ok, már bent is vagyunk öten–hatan a tárgyalóban. Még moderátor is van, aki nyomban belevág a sztoriba, ismerteti az alapinfókat, mindenki figyel, van aki még jegyzetel is. Minden frankó, végre indulhat a problémamegoldás. Nyomban aktivizálódik egy, vagy két arc és mondja az ötletét. Szépen haladunk, két ember tolja, fejleszti az elképzelést, a többiek figyelnek, időnként elhangzik a kérdés: – Egyetértetek? Mindenki bólogat.

Elolvasom a posztot

Írtam az fps blogon arról, hogyan lehet hatékonyabb a meeting, brainstorming.

2014.08.04.

image

Régóta mondom és még mondani is fogom, hogy egy UX-szel foglalkozó szakembernek szüksége van pszichológiai, különösen szociálpszichológiai ismeretekre. Most és mindig ott a lehetőség, hogy tanulj, hajráF.

Elolvasom a posztot
2014.06.17.

image

Régóta akartam egy új logót ehhez a bloghoz, a Facebook page-hez, és a twitter csatornámhoz, ami nem a fejemet ábrázolja. Richard Julien Hartl Facebookon írta, hogy személy szerint jobban kedvelte a stilizált fej logót, ami sokkal személyesebb volt. Igaza van, de a célom mindig is az volt, hogy az ismeretségi körömben található zseniális és tehetséges embereket a bloghoz közelítsem és rávegyem őket, hogy ők is írjanak, tegyék közzé tudásukat. Ez indokolja a logó váltást, ami továbbra is kötődik hozzám az alábbiak szerint. tomkato cimborámnak (aki nem mellesleg az fps egyik kiváló graffere) köszönhetően készült el az új logó, melynek folyamatát összefoglalta nektek az alábbi posztban. Ezúton is köszönöm neki. \o/

Elolvasom a posztot
2014.05.28.

image

Nem is olyan régen készítettem egy űrlapot, melyet sokan kitöltöttetek, amit ezúton is köszönök (bow). Ha esetleg van olyan élő organizmus, aki még nem tette meg, még mindig szánhat rá 3 percet, megköszönöm. Persze nem is ez a lényeg, hanem az, amit kipróbáltam az űrlappal.

Elolvasom a posztot
2014.05.17.

image

Listába szedjük a teendőket, feladatokat, listázzuk az embereket, a világ objektumait, listák készülnek szinte mindenről. Arra biztatom a „tartalomkreátorokat”, hogy listákat készítsenek, mert a listák jól működnek, azokat hajlamos vagy átfutni, akár még elolvasni is, míg ha folyószöveggel találkozol, akkor valószínűleg bele sem olvasol.

Elolvasom a posztot
2014.05.07.

Megtervezted, kitaláltad, ott van, rendelkezésre áll, mégsem használják, nem kattintják. Mi a baj? Vagy van egy zseniális termék, szolgáltatás ötleted, de nem vagy biztos benne, hogy a felhasználók fogják azt használni az elképzelt kontextusban?

Elolvasom a posztot
2014.03.14.

image

Az udvaronccal mindig is az volt a célom, hogy szélesebb körben elterjedjen, minél több ember vegye igénybe a szolgáltatást, lehetőleg szokjanak rá, amivel talán kicsit jobbá tudom tenni a világot. Nyilván a twitter egy erős korlátot jelent, ezért egy Facebook appra, illetve egy mobile web appra esett a választásom, melyet nemsokára útjára indítunk.

Elolvasom a posztot
2014.02.28.

fps-blog:

image

Létezik egy nagyon jó módszertan, melyet még valamikor a századelőn ötlött ki Sakichi Toyoda, a Toyota alapítója. Remélhetőleg találkoztál már a 5 Whys módszertannal, melyet végül Taiichi Ohno vezetett be a Toyotánál és tett a vállalat alapvető tudományos szemléletévé.

Elolvasom a posztot

Tervezésnél, felhasználói tesztelésnél hasznos módszertanról írtam az fps blogon.

2014.01.17.

image

Az Information Architecture Institute ismét megrendezi nemzetközi rendezvénysorozatát, a World Information Architecture Day-t (WIAD), és a budapesti rendezvény lesz a 24 hivatalos WIAD 2014 helyszín egyike.

Elolvasom a posztot
2013.12.08.

image

Jinsop Lee designer TED-es előadását három hónapja láttam, ami azóta is foglalkoztat, pörög rajta az agyam. Jinsop célja az volt, hogy megfejtést találjon a kérdésre: „Miért annyira jó a szex?”.

Elolvasom a posztot