2014.10.10.

Susan Weinschenk fotó

Aki valaha is foglalkozott UX-szel, akkor ismernie kell Susan Weinschenket, a The Brain Lady-t. Személy szerint Susan az egyik kedvencem, minden megjelent könyvét olvastam, követem a blogját, twitter csatornáját, YouTube csatornáját. Magyarul eddig egy könyve jelent meg „100 dolog amit minden tervezőnek tudnia kell az emberekről” címmel. Susan volt olyan kedves és válaszolt néhány kérdésemre. Ha még nem ismernéd a munkásságát, akkor is érdemes elolvasnod az interjút, mert hasznodra válhatnak mondatai, gondolatai.

Elolvasom a posztot
2014.09.08.

fps-blog:

image

Megvan a brief! Gyerünk, rántsunk össze gyorsan egy pettinget (aka meeting), üljön be a csapat és mehet az ötletelés ezerrel. Időpont ok, már bent is vagyunk öten–hatan a tárgyalóban. Még moderátor is van, aki nyomban belevág a sztoriba, ismerteti az alapinfókat, mindenki figyel, van aki még jegyzetel is. Minden frankó, végre indulhat a problémamegoldás. Nyomban aktivizálódik egy, vagy két arc és mondja az ötletét. Szépen haladunk, két ember tolja, fejleszti az elképzelést, a többiek figyelnek, időnként elhangzik a kérdés: – Egyetértetek? Mindenki bólogat.

Elolvasom a posztot

Írtam az fps blogon arról, hogyan lehet hatékonyabb a meeting, brainstorming.

2014.08.04.

image

Régóta mondom és még mondani is fogom, hogy egy UX-szel foglalkozó szakembernek szüksége van pszichológiai, különösen szociálpszichológiai ismeretekre. Most és mindig ott a lehetőség, hogy tanulj, hajráF.

Elolvasom a posztot
2014.07.24.
2014.06.19.

image

Evidens, magától értetődő, kézenfekvő, nyilvánvaló, egyértelmű, világos, vitathatatlan, értelemszerű, triviális, kétségtelen, tudvalevő, akkor is leírom. :) Nincs eredmény befektetett energia, munka és küzdelem nélkül.  Genetikaliag úgy vagyunk kódolva, hogy mindig a legegyszerűbb, legkönnyebb utat válasszuk. Mégegyszer. Nincs eredmény befektetett energia, munka és küzdelem nélkül.

Elolvasom a posztot
2014.06.17.

image

Régóta akartam egy új logót ehhez a bloghoz, a Facebook page-hez, és a twitter csatornámhoz, ami nem a fejemet ábrázolja. Richard Julien Hartl Facebookon írta, hogy személy szerint jobban kedvelte a stilizált fej logót, ami sokkal személyesebb volt. Igaza van, de a célom mindig is az volt, hogy az ismeretségi körömben található zseniális és tehetséges embereket a bloghoz közelítsem és rávegyem őket, hogy ők is írjanak, tegyék közzé tudásukat. Ez indokolja a logó váltást, ami továbbra is kötődik hozzám az alábbiak szerint. tomkato cimborámnak (aki nem mellesleg az fps egyik kiváló graffere) köszönhetően készült el az új logó, melynek folyamatát összefoglalta nektek az alábbi posztban. Ezúton is köszönöm neki. \o/

Elolvasom a posztot
2014.06.11.
Amikor a válasz…
drawing by @tomkato
2014.05.28.

image

Nem is olyan régen készítettem egy űrlapot, melyet sokan kitöltöttetek, amit ezúton is köszönök (bow). Ha esetleg van olyan élő organizmus, aki még nem tette meg, még mindig szánhat rá 3 percet, megköszönöm. Persze nem is ez a lényeg, hanem az, amit kipróbáltam az űrlappal.

Elolvasom a posztot
2014.05.17.

image

Listába szedjük a teendőket, feladatokat, listázzuk az embereket, a világ objektumait, listák készülnek szinte mindenről. Arra biztatom a „tartalomkreátorokat”, hogy listákat készítsenek, mert a listák jól működnek, azokat hajlamos vagy átfutni, akár még elolvasni is, míg ha folyószöveggel találkozol, akkor valószínűleg bele sem olvasol.

Elolvasom a posztot
2014.05.11.

image

Van itt már mobile first, content first, context first, apply first, minden first. Nekem van még children first is, viszont ha már ennyi förszt van, akkor legyen már ember first is, de úgy hogy az minden más előtt legyen, azaz first ember first.

Elolvasom a posztot