Határidő vs. kreatív tevékenység
2013.06.19.

image

Aki kreatív tevékenységet végez (tervező, szövegíró, grafikus, stb.) bizonyára együttérez velem majd, mikor ezeket a sorokat olvassa. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a határidők betartása folyamatosan frusztrál.

Részemről tervezek, folyamatosan tervezek. Mindig jót akarok létrehozni, ami nem csak egy elvárás az ügyfelek részéről, hanem egyben belső késztetésem is, durván maximalista vagyok. Ennek viszont az a következménye, hogy ötlet kell minden tervezéskor. Ki kell használnom a bennem rejlő kreativitást. Sajnos ez az állatfajta olyan, hogy vagy a felszínre tör és lázba hoz, vagy kushad a mélyben és az Istennek se tudom felpiszkálni. A határidők meg csak jönnek, jönnek, frusztrálnak, idegesítenek, be kell tartani. Már megint a perfekcionizmus. Ha meg akarok felelni magamnak és persze az ügyfélnek azzal, hogy betartom az ígéretet, akkor sokszor nem marad más hátra, mint odatenni a jól bevált sablonokra épült megoldásokat, zéró kreativitással. És. Ez. Nem. Jó. Kiadok a kezemből valamit, amit nem szeretek és nem felel meg a saját elvárásaimnak. Borzalmas. Mit csináljak? Hogy csináljam másképp? Te mit csinálsz? Mondj okosságot! PLS

Ez is tipikus. Amikor (mint most) képtelen vagyok arra, hogy tervezzek (mert nincs késztetés, ötlet), akkor minden mást csinálok. Most ezt a szösszenetet írom… Köszönöm, leírtam, megnyugodtam, mehet minden tovább. ;)

Erről van szó. Köszönöm Misi cimborának ezt a videót ;)Tetszett a poszt? Oszd meg Te is!


  1. wilika reblogged this from viteez
  2. viteez reblogged this from kolboid
  3. kolboid posted this
blog comments powered by Disqus