2014.04.01.

fps-blog:

image

Te is, én is, mindenki. Ha interakcióba lépsz bármivel, vagy bárkivel, akkor az agyadnak szüksége van valamilyen visszajelzésre ahhoz, hogy úgy érezd ténylegesen megtetted azt. Az öt érzékszerved valamelyikén keresztül feltétlen szükség van egy inputra, minél hamarabb, annál jobb.

Elolvasom a posztot

A feedback jelentőségéről írtam az fps blogon.

2014.03.14.

image

Az udvaronccal mindig is az volt a célom, hogy szélesebb körben elterjedjen, minél több ember vegye igénybe a szolgáltatást, lehetőleg szokjanak rá, amivel talán kicsit jobbá tudom tenni a világot. Nyilván a twitter egy erős korlátot jelent, ezért egy Facebook appra, illetve egy mobile web appra esett a választásom, melyet nemsokára útjára indítunk.

Elolvasom a posztot
2014.01.17.

image

Az Information Architecture Institute ismét megrendezi nemzetközi rendezvénysorozatát, a World Information Architecture Day-t (WIAD), és a budapesti rendezvény lesz a 24 hivatalos WIAD 2014 helyszín egyike.

Elolvasom a posztot
2013.12.08.

image

Jinsop Lee designer TED-es előadását három hónapja láttam, ami azóta is foglalkoztat, pörög rajta az agyam. Jinsop célja az volt, hogy megfejtést találjon a kérdésre: „Miért annyira jó a szex?”.

Elolvasom a posztot
2013.10.17.

image

Meggyőződésem, hogy egy jó tervezőnek feltétlenül szüksége van pszichológiai ismeretekre. A termékeket, szolgáltatásokat embereknek tervezzük. MINDEN AZ EMBERRŐL SZÓL! A tudomány, mely által megismerhető mi motiválja az embereket, hogyan fognak reagálni különböző helyzetekben, hogyan viselkednek és miért teszik azt amit. Hogyan működik az emberi agy, milyen korlátokkal rendelkezik? Nélkülözhetetlen tudás ez. A poszt a 2013-as Internet Hungary-s előadásom szöveges kivonata és két alapvető magatartásformával, viselkedéstípussal foglalkozik.

Elolvasom a posztot
2013.09.24.

image

Nehéz dolgozni egy irodában, computerrel. Konkrétan képtelenség odafigyelni a feladatra. A mobil, a tablet, a desktop computer, a kollégák folyamatosan küldik jeleiket feléd, szétzilálva a koncentrációd. Embertársaid viszonylag könnyű “kizárni” a fontos feladat idejére. Mindenkinek ismerős a kép, amin fülhallgatós emberek világító téglalapokat bámulnak. A mobil, tablet is megoldható, “ne zavarjanak” mód, vagy szimplán off. A computer már nehézkesebb. Valamilyen chatelő software biztos fut a háttérben (mert a kollégák miatt is kell), az email kliens tuti dolgozik, illetve ott a twitter, a facebook és megannyi social cucc.

Elolvasom a posztot
2013.08.31.

image

A 2013-as májusi Google I/O-n hangzott el egy nagyszerű előadás Alex Faaborgtól (Mozilla, most épp Google) Cognitive Science and Design címmel, amiben egy baromi jó hasonlattal élt Sándor :) a rövid távú memóriát illetően. A működésének ilyen szintű, meglehetősen felületes ismerete design szempontól elegendő, abból hasznos következtetéseket lehet levonni. Miután megnéztem az előadást, egyből nekiültem ennek a posztnak. Persze hogy a prezentációt beágyaztam az írás végére, mindenképpen nézd meg, sok okosságot mond Sanyi angolul.

Elolvasom a posztot
2013.08.10.

image

Elkészült a logó, a grafikai terv, elküldöd az ügyfélnek, tetszik neki, de mégsem, kicsit változtass itt-ott, még mindig nem jó, már a 8. körnél jártok és még mindig nem ment át. Mit csinálsz rosszul?

Elolvasom a posztot
2013.07.29.

image

"Tekints minden oldalra úgy, mintha az egy landing page lenne." - Ez egy nagyon jó alapelv, mikor web site-ot tervezel. Az oldalak többségén (különösen a landing page-eken) szerepelnek számodra, sok esetben a felhasználók számára - és persze a megfelelő konverzió érdekében - kiemelten fontos elemek, melyekre szeretnéd felhívni a látogatók figyelmét, oda akarod vonzani a felhasználók szemét. De hogyan?

Elolvasom a posztot
2013.07.25.

image

Írtam korábban a white space-ről, a negatív térről, vagy más nevén a fehér űrről. Érdemes előkapni az üres tér két fontos tulajdonságát, miszerint elválaszt és jelentést ad. Layoutok ezrein találkozom helytelen white space használattal, illetve a saját projektjeinknél is számtalanszor fel kell hívni a figyelmet rá. Pedig olyan egyszerű és logikus (mint pl. a helyhatározók megfelelő használata: -ba, -be, -ban, -ben, mégsem megy sokaknak).

Elolvasom a posztot